Energie besparen met handige interieurtips

Energie besparen met handige interieurtips
28 september 2023

Ben je van plan om binnenkort je interieur een flinke opfrisbeurt te geven? Met de oktober woonmaand in het vooruitzicht, dé tijd waarin we ons laten inspireren voor een knus en gezellig huis, is dit hét moment om ook eens te denken aan energiebesparing! Lekker met een dekentje op de bank zitten is heerlijk, maar warm én besparen op je energierekening is nóg beter, toch? In deze blog delen we een paar superhandige tips om energie te besparen én je huisje lekker cozy te maken.

 

 

Tip 1: Zorg voor isolerende raambekleding

Wil je lekker warm én gezellig binnen zitten? Ga dan voor Duette® Shades, vooral de Architella® Shades! Deze toppers zijn niet alleen superisoleren, maar hebben ook nog eens een extra laagje lucht voor nog meer warmte. Handig, toch? En het mooie is dat je ze gewoon op je raam kunt plaatsen, zelfs als je oude kozijnen hebt. Easy peasy!

 

 

Tip 2: Kies voor gevoerde gordijnen!

Wist je dat gordijnen niet alleen zorgen voor privacy en sfeer, maar ook helpen bij energiebesparing? Hoe dikker de stof, hoe beter ze isoleren! Dus gooi die lekker dikke, gevoerde gordijnen maar open, dan houd je de warmte mooi binnen.

 

 

Tip 3: Hou de warmte buiten met buitenzonwering

Tijdens de wintermaanden glipt er veel warmte door de kieren van deuren en ramen. Zonde! Maar gelukkig is daar buitenzonwering om de redding te brengen. Met rolluiken of screens creëer je een extra laagje bescherming tussen jou en de kou buiten. Bye bye, koude rillingen!

 

 

Tip 4: Ga voor slimme raamdecoratie

Met slimme raamdecoratie kun je supermakkelijk én op afstand je gordijnen bedienen. Hoe cool is dat? En het bespaart ook nog eens energie! Met één druk op de knop kun je je huis precies op de juiste temperatuur houden, zonder een centje te veel te betalen.

 

 

 

Tip 5: Verhoog je comfort én bespaar energie met tapijt

Stel je voor: je stapt 's ochtends uit bed en je voeten worden meteen verwarmd door het zachte tapijt. Heerlijk, toch? Maar dat is niet alles! Tapijt heeft een geheime kracht: het houdt de warmte vast, waardoor je minder hoeft te stoken om het lekker warm te hebben. Win-win!

 

 

Tip 6: Optimaliseer je warmte met vloerverwarming

Wil je écht genieten van een warm en gezellig huisje? Dan is vloerverwarming dé oplossing! Het verspreidt de warmte gelijkmatig door je huis, waardoor je zelfs de thermostaat een paar graden lager kunt zetten. En dat betekent natuurlijk ook besparen op je energierekening!

Superleuk dat je gaat voor een warm én energiezuinig huis! Hopelijk helpen deze tips je op weg. Woon je in de omgeving van Middelharnis, Sommelsdijk en Dirksland? En heb je nog meer inspiratie nodig? Kom naar Berg&Berg in Middelharnis. Dé woonwinkel voor jou en laat je informeren door onze interieurstylisten. We denken graag met je mee. Kom gezellig langs in de winkel of plan direct een interieuradvies in. Geniet van je cozy huisje! ??